9 Nov | SuperAdmin | No Comments

CHRISTMAS MARKET БУКУРЕШТ И ТРАНСИЛВАНИЈА Во последниве неколку години, Букурешт доживува постојани промени, полека станувајќи еден од нај интересните градови во Европа. Празничната сезона ја означува со почеток на Божиќниот пазар кој во главниот град на Романија ги привлекува фармерите, трговците, уметниците од сите краеви на земјата кои со радост и гордост ги изложуваат своите …

READ MORE

2 Nov | SuperAdmin | No Comments

  Истанбул представува град на два континенти, со еднот дел се протега во Европа, а со другиот во Азија.Помеѓу нив се протека Босфор кој претставува мост помеѓу Црното и Мраморното море, така Истанбул е единствениот град на два континенти и две мориња.За убавините на Истанбул најзаслужен е римскиот цар Константин кој го изградил новиот Рим, …

READ MORE