КОПАОНИК – “АПАРТ ХОТЕЛ БРЗЕЧЕ”

30.12.2017 – 02.01.2018

4 дена/3 пoлни пансиони со 2 свечени вечери

30.12.2017. Состанок на групата од пред Холидеј Ин во 08:00 часот. Поаѓање кон Kопаоник, пристигнување во Брзече – Копаоник, сместување во хотелот. Ручек. Слободно време за индивидуални активности. Вечера. Ноќевање.

31.12.2017. Појадок. По појадокот заминување кон скијачките центри на Копаоник и запознавање со нивните убавини, слободно време за индивидуални активности. Враќање во хотел. Ручек. Свечена вечера.Нокевање.

01.01.2018. Појадок. Индивидуална прошетка во Брзече, и можност за факултативна посета на скијачките центри. Ручек во хотелот. Свечена вечера и музика. Ноќевање.

02.01.2018. Појадок. По појадокот заминување за Македонија. Во вечерните часови пристигнување во Скопје.

ВО ЦЕНАТА НА АРАЖМАНОТ Е ВКЛУЧЕНО:                                                                                                                 

 • Сместување во www.kopapartmani.co.rs 
 • Превоз со високотуристички автобус
 • Oрганизација и водство на патувањето
 • 3 полни пансиони  со 2 свечени вечери  со музика
 • Туристичка такса за возрасни и деца. 
 • Трансфер со шател бус до скијачките центри на Копаоник на 31.12.2017 

*НАПОМЕНА:

 • Деца од 3 до 9 години плаќаат 135 €  – ги користат сите услуги
 • За сопствен превоз се одбива 10 €  и туристичка такса  плаќаат на лице место

ВО ЦЕНАТА НА АРАЖМАНОТ НЕ  Е ВКЛУЧЕНО

 • Индивидуални екскурзии и дополнителни индивидуални барања и трошоци
 • Трансфер со шател бус до скијачките центри на Копаоник на 01.01.2018 со доплата од  3 еур.
 • Доплата за 1/1 соба
 • Патничко осигурување – 5€    
 • Факултативите задолжително се резервираат во агенцијата при самата уплата по избор

      ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ИЗНЕСУВА: 175 €

Пасошот треба да важи минимум 3 месеци по завршувањето на патувањето како и можност за патување со лична карта!

НАПОМЕНА

• Во автобусот максимално е дозволено 20 кг багаж по патник,односно – мини бус -17 кг во случај на поголема тежина организаторот на патувањето не е одговорен за наплата на  превозникот за вишокот багаж.Личниот багаж на патникот од типот на осетливи предмети при транспортотот-патникот го има до себе,во спротивно самиот ја надоместува штетата настаната при транспортот на истиот,во случај на изгубен или оштетен багаж

 • Попусти за деца важат само ако се во придружба на две полнолетни лица

• Цената на аранжманот зависи од расположивоста на место во моментот на резервација за одредени попусти.

• Дете кое не користи  легло го плаќа само износот на картата на автобусот од 20 еур

• Дете кое има одреден попуст ги има сите услуги од програмата и има помошно легла

  При регистрирање на имињата на патници за патувањето задолжително е да се наведе датумот на раѓање на детето, хотелот го задржува правото на лице место да наплати трошоци кои произлегуваат од погрешни податоци на патници

• Распределбата  на соби ја врши исклучиво  рецепцијата на хотелот, така што сите дополнителни барања и желби ќе се праќаат на хотелот, но организаторот на патувањето не може да гарантира исполнување на барањето , се гарантира само  услугата која е наплатена

• Постои можност да некои од содржините на хотелот не е во функција поради објективни околности, за кои организаторот не е одговорен. Хотели во кој услугата со исхрана се врши на принцип на шведска маса (самопослужување) појадок и вечера ручек класично со избор на три мени постои можност поради недоволниот број на гости, послужувањето да се врши врз основа на менито кое не се смета за промена на аранжманот.

• Организаторот на патувањето не е одговорен за  важноста на пасош и други документи. Претставникот на организаторот е должен да ги испрати патници  и  да ги реализира сите разгледи према програмата

• Во случај на несоодветно сместување или било кој друг проблем, мора да го извести представникот на агенцијата  на првиот инфо состанок  или преку телефон и да се направи записник потпишан од страна на претставникот на агенцијата и на патникот (имајте  во предвид  дека жалбите  кои пристигнуваат последниот ден од патувањето или по враќањето – нема да бидат разгледани)

  Ве молиме имајте во предвид дека во случај на било каков инцидент  (кражба, насилство, сообраќајни незгоди, итн), треба да се обратите  до надлежните органи на земјата во која престојувате (претставник на Агенцијата е овластен да помогне во посредувањето меѓу патникот и надлежниот орган)

• Факултативните излети ги организира локалната туристичка агенција, или водичот на патувањето пријавување и плаќање се врши на лице место, без одговорност на организаторот на патувањето  или претставник на Агенцијата за квалитетот и цената.

• Цените можат да се сменат во зависност од  Општите услови на патување, во случај на промена на курсот или промена на тарифата на превозникот, “Сара Травел“ го задржува правото на промена на содржината на аранжманот во случај на вондредни околности на кои не може да влијае.

Доколку не се оствари минимален број на патници, Организаторот го задржува правото да го откаже или да ја зголеми цената на аранжманот како и сите факултативни излети, најдоцна 7 дена пред тргнувањето.

Во случај на вондредни околности или елементарни непогоди агенцијата е должна да ги извести патниците и го откаже аранжманот или да најде замена за истиот аражман во корист на патникот.