НОВА ГОДИНА 2018

ПОЛСКА - КРАКОВ

ПОЛСКА – КРАКОВ: 29.12.2017 – 03.01.2018

3 ноќевања со појадок + превоз

Една од најатрактивните дестинации кај младите изминативе неколку години, лоциран во преубавата Полска, еден од најстарите студентски градови во Европа, градот Краков. Град со посебна енергија кон младите, кој покрај студиите го има и најдобриот ноќен живот, а сето тоа со ниски цени, пристапни за студентите. Краков има 750 000 жители, од кој пола од нив се студенти кој доаѓаат од повеќе места од светот.

Овој дел на Полска е пребогат со културно и историско наследство. Во Краков се наоѓа познатиот Јангелски универзитет, основан од Казимерж Велики и датира од далечната 1364-та год, со што го прави најстариот универзитет во Европа, веднаш после универзитетот во Прага.

Објекти кои датираат од 13 век, старите градски ѕидини, централниот градски плоштад Сукенице и уште многу многу други објекти ќе ве остават воодушевени, а кога ќе се качите на брдото Вавел ќе осетите зошто овој град го нарекуваат градот на Кралевите. Во непосредна близина се наоѓа најстариот и  најпознатиот Рудник на Солта, Величка, логорот Аушвиц итн…

Цените во табелата се за 3 ноќевања со превоз и појадок по лице

Сместување

Тип на соба

29.12 – 03.01

Hotel Krakowiak

1/2

145€

Tutti Frutti Hostel

1/8

1/6

1/5

Retro 1/6

Retro 1/5

1/3

1/2

119€

125€

125€

129€

129€

135€

139€

 City Hostel Krakov

Apt. 1/8

Apt. 1/6

1/8

1/7

1/6

1/5

1/4

1/2

129€

129€

125€

125€

125€

129€

129€

135€

Olimp Hostel Krakov

1/4

1/3

1/2

109€
119€

119€

© Copyright 2017 by Sara Travel - All Rights Reserved